Site icon Ολα σε 1 website

Κουφώματα PVC φθηνή ανακαίνηση

Σήμερα ο παράγοντας του κόστους για την επιλογή των κουφωμάτων σε ενα ακίνητο είναι ο πιο σημαντικός. οπότε η επιλογή PVC αποτελεί μια λύση που μπορεί να διαμορφώσει την επένδυσης ολόκληρου του χώρου οικονομικά και αξιόπιστα.

Τα κουφώματα PVC αποτελούν μία επιλογή που οι καταναλωτές κάνουν ολοένα και πιο συχνά με αποτέλεσμα, σταδιακά να ξεπεράσουν σε πωλήσεις και σε επιλογή τα κουφώματα αλουμινίου. Αυτό παρατηρείται λόγω της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας – τιμής, για αυτό και άλλωστε έχουν αρχίσει να επιλέγονται όλο και περισσότερο από τους κατασκευαστές ώστε να δίνουν προσιτές λύσεις στους πελάτες τους.

Τα συνθετικά κουφώματα αποτελούν μία ξεχωριστή λύση στην επιλογή των κουφωμάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό αγοραστή. Η επιλογή της τοποθέτησης συνθετικών κουφωμάτων είναι μία σημαντική οικονομική επένδυση που πρέπει να γίνεται με προσοχή. Γι αυτό πριν πάρετε την τελική σας απόφαση σχετικά με το ποια κουφώματα θα επιλέξετε αλουμίνια ή PVC , είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποια σημαντικά σημεία και των δύο επιλογών. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε συνοπτικά τα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των PVC καθώς και των κουφωμάτων αλουμινίου.

Πλεονεκτήματα PVC


Αντοχή στις Καταπονήσεις : Το PVC είναι ευρέως γνωστό για την αντοχή του στις καταπονήσεις και τους εξωτερικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, έχει εξεταστεί και παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα, την πάροδο του χρόνου και την τριβή. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο επιλέγεται και για εξωτερικούς χώρους με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ηχομόνωση κατα 70% : Τα συνθετικά κουφώματα μπορούν να σας χαρίσουν προστασία από την ηχομόνωση που χαρακτηρίζει τα μεγάλα αστικά κέντρα έως και 70% . Ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον επιβάλλεται να επικρατεί στην οικία μας, ειδικά εάν σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουμε αγχωτικές καταστάσεις και βρισκόμαστε έντονους ρυθμούς.

Εξοικονόμηση Χρημάτων & Ενέργειας : Τα κουφώματα PVC είναι γνωστά για τις υψηλές θερμομονωτικές τους επιδόσεις. Συνεπώς συντελούν σημαντικά στην ενεργειακή απόδοση ενός κτηρίου αλλά και την εξοικονόμηση των χρημάτων και της ενέργειας για θέρμανση και δροσισμό. Τα συνθετικά κουφώματα κατασκευάζονται από ένα είδος υλικού κάτι που συμβάλει στη θερμομονωτική του ιδιότητα.

Το πολυβινυλοχλωρίδιο, είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο παραγόμενο συνθετικό πλαστικό πολυμερές και είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα πλαστικά στον κόσμο. Για προφανείς λογούς θα αναφερόμαστε σε αυτό ως PVC. Χρησιμοποιείται εκτεταμένα τα τελευταία χρόνια και η ζήτησή του αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 5%.

Αυτή η θερμομονωτική ιδιότητα που έχει από μόνο του το PVC μπορεί να ενισχυθεί κατά πολύ ανάλογα με τον υαλοπίνακα που θα τοποθετηθεί (τζάμια).

Ενδεικτικά έχουμε: 1) Απλή Υάλωση 2) Θερμομονωτική Υάλωση 3) Ειδική Θερμομονωτική Υάλωση

Ασφάλεια & Σιγουριά
Το PVC πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και τα διεθνή κριτήρια σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Έχει δοκιμαστεί σε έρευνες κάτω από αρκετά πιεστικές καταστάσεις και έχει πιστοποιηθεί. Επιπρόσθετα με αυτά, τα σύγχρονα κουφώματα PVC διαθέτουν και προφίλ αλουμινίου για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια για εσάς και την οικογένειά σας.

Κόστος
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το PVC έχει ξεκινήσει να επιλέγεται αρκετά από τους καταναλωτές εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων του, και για το χαμηλό του κόστος. Οι τεχνικές και φυσικές του ιδιότητες προσφέρουν συγκριτικά καλύτερα αποτελέσματα κόστους-απόδοσης και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται και συχνά σε κατασκευαστικές δομές. Είναι ανθεκτικό υλικό, με μεγάλη διάρκεια ζωή, μοναδικές ιδιότητες και ανταγωνιστική τιμή.

Μειονεκτήματα PVC

Το υλικό PVC και συμπερασματικά τα κουφώματα που κατασκευάζονται από αυτό είναι αρκετά ανθεκτικά και όπως είδαμε και παραπάνω παρουσιάζουν μία σειρά από αρκετά πειστικά πλεονεκτήματα που δύσκολα μπορούν να μην εντυπωσιάσουν έναν αγοραστή. Μειονεκτήματα που να μπορέσουν να αντικρούσουν τα πλεονεκτήματα του είναι δύσκολο να βρείτε. Παρόλα αυτά, μπορούμε να σας επισημάνουμε κάποια σημεία που θα ήταν καλό να προσέξετε έπειτα από εκτεταμένη χρήση.

Ευαισθησία στον Ήλιο
Η εκτεταμένη εκπομπή των κουφωμάτων PVC στον ήλιο και γενικά σε πολύ υψηλές και έντονες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει έπειτα από χρόνια κιτρίνισμα ή ίσως και φούσκωμα των κουφωμάτων. Αυτό το φαινόμενο βέβαια, παρουσιαζόταν συχνότερα στα παλιά μοντέλα και πλέον τέτοιες μαρτυρίες και παραδείγματα σπάνια εμφανίζονται.

Που Εφαρμόζουν τα PVC : Τα σύγχρονα κουφώματα PVC παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και είναι κατάλληλα τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση. Τα κουφώματα PVC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

1) Παντζούρια, 2) Μπαλκονόπορτες, 3) Παράθυρα PVC, 4) Εσωτερικές & Εξωτερικές Πόρτες

Τύποι
Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σας μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του κουφώματος που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Οι συνηθέστεροι τύποι κουφωμάτων PVC είναι οι εξής:

Ανοιγοανακλινόμενα
Είναι εκείνα τα κουφώματα που ανοίγουν και ανακλίνονται για δυνατότητα αερισμού του εσωτερικού χώρου.

• Επάλληλα
Επάλληλα είναι τα κουφώματα που κινούνται παράλληλα στον τοίχο. Υπάρχει δυνατότητα ανοίγματος του ενός φύλλου και η τοποθέτησή τους απαιτεί ελάχιστες εργασίες.

• Σταθερά & Εξώπορτες
Διαθέτουμε πόρτες ασφαλείας, μεσόπορτες, εσωτερικές πόρτες και παράθυρα από PVC. Έχουν εύκολη τοποθέτηση και οι εργασίες που απαιτούνται για την τοποθέτησή τους είναι λίγες.

Εφόσον τα κουφώματα PVC εφαρμόζουν σε τόσα σημεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επένδυση ολόκληρου του επαγγελματικού ή οικιακού σας χώρου σε πολύ προσιτή τιμή. Κατανοώντας πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο παράγοντας του κόστους η επιλογή των κουφωμάτων PVC αποτελεί μια λύση που μπορεί να διαμορφώσει ένα πακέτο επένδυσης ολόκληρου του χώρου σας οικονομικά.

Αποτελούν μια επιλογή σχετικά πιο ακριβή από αυτή των κουφωμάτων PVC. Παρόλα αυτά, τα κουφώματα αλουμινίου έχουν και εκείνα εξίσου ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα που τα έχουν βοηθήσει να αποκτήσουν τον τίτλο των πιο πολυχρησιμοποιημένων κουφωμάτων. Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, είναι καλό να γνωρίζετε ορισμένα χαρακτηριστικά των κουφωμάτων αλουμινίου όπως ακριβώς παρουσιάσαμε και εκείνα των κουφωμάτων PVC.

Exit mobile version