Site icon Ολα σε 1 website

Τι κάνει ο Διαχειριστής Ακινήτων

Ο ρόλος του διαχειριστή ακινήτων είναι να επιβλέπει τη λειτουργία και τη συντήρηση των ακινήτων που αναλαμβάνει με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τους στόχους του ιδιοκτήτη.

Η ανάγκη διαχείρισης ακινήτων προέκυψε από διάφορους παράγοντες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης αναπτύχθηκε επειδή αναγνωρίστηκε από την ΟΜΑΣΕ η ανάγκη θέσπισης επαγγελματικών προτύπων διαχείρισης ακινήτων.

Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα σήμερα και μέσω της ανατροφοδότησης των επαγγελματιών, θα υπάρχουν πάντα συνεχείς βελτιώσεις στις δυνατότητες επέκτασης και βελτίωσης των υπηρεσιών που οι διαχειριστές θα προσφέρουν στους πελάτες τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μάθηση δεν πραγματοποιείται μόνο στην τάξη αλλά και στο πεδίο δραστηριότητας. Καθημερινά, οι διαχειριστές συνεργάζονται με
υπεργολάβους υπηρεσιών (καθαριότητας, συντήρησης, ασφάλειας κ.ά.) που παρέχουν καινοτόμες ιδέες για επισκευές και συντήρηση.

Η συνεργασία με υπεργολάβους αποτελεί μια σημαντική μαθησιακή εμπειρία και οι ευκαιρίες μάθησης είναι παντού. Ο ενθουσιασμός για την πιστοποιημένη εκπαίδευση παρακινεί τους επαγγελματίες και το προσωπικό τους να συνεχίσουν ενεργά την εκπαίδευση ως μέσο για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων με
σκοπό την προσωπική και οικονομική ανταμοιβή.

Με ειδική γνώση σε αυτό το δυναμικό πεδίο, οι επαγγελματίες μπορούν να ξεχωρίσουν στον κλάδο διαχείρισης ακινήτων και να αισθανθούν σιγουριά.

Ο αποτελεσματικός επαγγελματίας της αγοράς ακινήτων έχει πλέον διευθυντικό ρόλο είτε στην συνολική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας πελάτη του, είτε στην διαχείριση συγκεκριμένου συγκροτήματος (κατοικιών, γραφείων κ.ά.), ή ακινήτου στην περιοχή που δραστηριοποιείται και που ανήκει σε θεσμικό επενδυτή ή ίδρυμα με περιουσία και σε άλλες περιοχές.

Η συνδρομή του στην προώθηση προς μίσθωση ή πώληση ενός ακινήτου αποτελεί απλά ένα μέρος της δραστηριότητάς του. Καλείται δηλαδή να λειτουργήσει πολυεπίπεδα και συμβουλευτικά, από τον χρηματοοικονομικό επενδυτικό σχεδιασμό μέχρι την ανίχνευση τάσεων και ευκαιριών για την μεγιστοποίηση της
απόδοσης και της αξίας των ακινήτων που αναλαμβάνει.

Οι επενδυτικές τοποθετήσεις κεφαλαίων μεγεθύνονται πλέον σε κτιριακά συγκροτήματα κατοικιών, γραφείων ή εμπορικών κέντρων, οδηγώντας την αγορά ακινήτων από τους διάσπαρτους μικρούς ιδιοκτήτες σε μεγαλύτερους ιδιωτικούς ή θεσμικούς φορείς μεγάλου βεληνεκούς με κατακερματισμένη και διασκορπισμένη περιουσία.

Οι ευρέος φάσματος παρεχόμενες υπηρεσίες, του διαχειριστή ακινήτων τόσο προς τους πολυάριθμους ενοικιαστές όσο και προς τους ιδιοκτήτες (ιδιώτες ή θεσμικούς), ολοκληρώνονται από εξειδικευμένα στελέχη που απασχολούνται αποκλειστικά και με υπερσύγχρονα πληροφοριακά συστήματα υποστηρίζουν προηγμένες υπηρεσίες διαχείρισης.

Οι διευθύνοντες επαγγελματίες διαχειριστές, με την μετεξέλιξη των αναγκών στην αγορά ακινήτων, καλούνται να εξειδικευτούν και να απαντήσουν με συνεχώς εξελισσόμενες, αναβαθμισμένες και άρτια δομημένες και συντονισμένες υπηρεσίες προς άμεση ικανοποίηση των πελατών τους.

Exit mobile version