Site icon Ολα σε 1 website

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Κουφωμάτων PVC

Το PVC αποτελεί άριστης ποιότητας πρώτη ύλη που οι πολύ καλές τεχνικές του ιδιότητες, η μεγάλη του αντοχή στις καιρικές συνθήκες στις υπεριώδης ακτίνες και τη διάβρωση, το μικρό του βάρος, η απλή κατεργασία, η δύσκολη ανάφλεξη, η θερμο-ηχομόνωση και η δυνατότητα ανακύκλωσης του, δεν ξεπερνιούνται από κανένα άλλο υλικό.

Α) Θερμομόνωση: Τα συνθετικά κουφώματα που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις οδηγίες του DIN ΕΝ 4108 πληρούν απαιτήσεις θερμικής μόνωσης και αποκλείουν τη συγκέντρωση υδρατμών στην εσωτερική πλευρά του σπιτιού.

Β) Ηχομόνωση: Σύμφωνα με τις οδηγίες του DIN ΕΝ 4109 ο συντελεστής ηχομόνωσης βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και σε συνάρτηση με ειδικούς υαλοπίνακες ανάλογης ηχομόνωσης επιτυγχάνεται η μείωση των εξωτερικών θορύβων κατά 70%. Έτσι εξασφαλίζεται η προστασία εναντίον του θορύβου που ολοένα γίνεται και ποιο απαραίτητα. Για παράδειγμα ο συντελεστής ηχομόνωσης με υαλοπίνακα διατομής 4-15-4 είναι 38dB.

Γ) Ελάχιστο Κόστος Συντήρησης & Μακροζωία: Τα συνθετικά κουφώματα δεν απαιτούν βάψιμο και γενικά συντήρηση. Καθαρίζονται εύκολα, δεν σαπίζουν, δεν στρεβλώνουν, δεν σκουριάζουν ακόμη και σε παραθαλάσσια κλίματα. Τα συνθετικά κουφώματα αντέχουν για πάντα χάρη στη ποιότητα υλικών που χρησιμοποιούνται αλλά και χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία. Για αυτό το λόγο χαρακτηρίζουμε τα συνθετικά κουφώματα σαν επένδυση για το σπίτι.

Δ) Προστασία από τη φωτιά: Τα προφίλ των συνθετικών κουφωμάτων έχουν την ιδιότητα να σβήνονται μόνα τους όταν δεν υπάρχει αναφλεκτική πηγή. Έτσι δεν συμμετέχει ενεργά σε φωτιά διότι έχει την ιδιότητα να αναθερμαίνεται δύσκολα σύμφωνα με το DIN EN 4102B1.

Ε) Σέβεται το περιβάλλον: Δεν απαιτείται η κατανάλωση ξυλείας που έχει άμεση επίπτωση στο δασικό πλούτο της χώρας και είναι φιλικά προς το περιβάλλον γιατί έχουν την ικανότητα να ανακυκλωθούν εξ’ ολοκλήρου.

Exit mobile version