Site icon Ολα σε 1 website

Προστασια ενοικιαστη απο εξωση

Η έξωση ενοικιαστών αποτελεί μια δυσάρεστη αλλά συχνή πραγματικότητα. Ορισμένες φορές, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έρχονται αντιμέτωποι με αναξιόπιστους ενοικιαστές οι οποίοι δεν καταβάλλουν τα μισθώματα τους. Ως αποτέλεσμα, οι εκμισθωτές αναγκάζονται να καταφύγουν  στη νόμιμη οδό και να κινήσουν τις διαδικασίες έξωσης του ενοικιαστή προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους.

Μάθε πως να προσεγγίσεις τους κατάλληλους ενοικιαστές!

Τα αίτια μη καταβολής των ενοικίων αποδίδονται συχνά στην οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι ενοικιαστές. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να επικοινωνείς τακτικά μαζί τους, ούτως ώστε να αντιληφθείς την κατάσταση έγκαιρα. Αν διαπιστώσεις πως δυσκολεύονται να πληρώσουν τα ενοίκια, προσπάθησε να βρεις μια μέση λύση.

Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί στρατηγικοί απατεώνες που νοικιάζουν ένα ακίνητο με σκοπό να μη πληρώσουν κανένα ενοίκιο ή να πληρώσουν το ποσό που εκείνοι θέλουν, ανεξαρτήτως του συμφωνημένου μισθώματος.

Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης καλείται να διαχειριστεί τη συσσώρευση πρόσθετων χρεών (πχ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κοινόχρηστα) από τους ενοικιαστές, πλέον των μισθωμάτων. Αυτό βάζει αυτόματα τον ιδιοκτήτη σε τρομερά δυσμενή θέση και τον φέρνει αντιμέτωπο με την απώλεια εισοδήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι, οι εκμισθωτές επιλέγουν την λύση της απόδοσης μισθίου προκειμένου να απαλλαγούν από τους κακοπληρωτές ενοικιαστές και να ανακτήσουν την περιουσία τους. Ποια είναι όμως η διαδικασία της έξωσης λόγω δυστροπίας του ενοικιαστή; Θα τη δούμε παρακάτω.

Exit mobile version