Ola Se 1
Find quick answers ...

Ανακαίνιση κουφώματα αλουμινίου

Ανακαίνιση κουφώματα αλουμινίου
Ανακαίνιση κουφώματα αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν την πιο παραδοσιακή και διαχρονική επιλογή κουφωμάτων στην Ελλάδα, καθώς οι καταναλωτές αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματά τους και τα επιλέγουν τόσο για τα σπίτια τους όσο και για επαγγελματικούς χώρους. Υπάρχουν διάφορα είδη κουφωμάτων και υαλοπινάκων που θα ενισχύσουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου σας και την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

. Υπάρχουν διάφορα είδη κουφωμάτων και υαλοπινάκων που θα ενισχύσουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου σας και την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

Πλεονεκτήματα

Ενεργειακά Κουφώματα
Όλα τα κουφώματα αλουμινίου δεν έχουν τις ιδιες θερμομονωτικές ιδιότητες, μπορείτε να βρείτε όμως ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου ή αλλιώς θερμοδιακοπτόμενα που συμβάλουν τόσο στην εξοικονόμηση χρημάτων, όσο και στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Ασφάλεια & Μηχανικές Αντοχές
Από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Το αλουμίνιο είναι ένα συμπαγές υλικό και ως εκ τούτου δεν καίγεται, και ειναι γνωστό για την αντοχή του απέναντι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά και την οξείδωση σε παραθαλάσσια ακίνητα. Σπάνια θα δείτε κάποιο αλουμίνιο να ραγίσει, να διογκωθεί ή να διαβρωθεί με οποιονδήποτε τρόπο ή το πέρασμα του χρόνου.

Ποικιλία Χρωμάτων
Τα αλουμίνια μπορούν να βαφούν σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε καθώς μάλιστα και να καθαριστούν εξαιρετικά εύκολα. Επίσης, υπάρχουν πολλά σχέδια που μπορείτε να διαλέξετε καθώς και χρωματιστά πάνελ αλουμινίου .

Υαλοπίνακες
Υπάρχουν οι ενεργειακοί υαλοπίνακες με αργκόν που λειτουργούν συμπληρωματικά στα ενεργειακά χαρακτηριστικά των ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου.

Ενδεικτικά έχουμε:
-Διπλό Υαλοπίνακα με Αργκόν : Έχουν τη δυνατότητα να αντανακλούν την θερμότητα από όπου και αν προέρχεται. Από την ενέργεια του ηλίου μόνο το 74% μπορεί να τα διαπεράσει.

-Τριπλό Υαλοπίνακα με Αργκόν : Ο τριπλός υαλοπίνακας είναι εκείνος που επιλέγεται πιο συχνά. Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το διπλό υαλοπίνακα σε πιο εξελιγμένο επίπεδο όμως. Διαθέτει 2 κενούς αεροθάλαμους που προσφέρουν μεγαλύτερη ηχομόνωση και μόλις 40% διαπερατότητα της ενέργειας του ηλίου.

-Υαλοπίνακας Triplex : Ο υαλοπίνακας Triplex είναι ασφαλής, ηχομονωτικός και αντιτραυματικός. Αποτελείται από 2 ή περισσότερα φύλλα γυαλιού με ενδιάμεση μεμβράνη. Στοχεύει στη μέγιστη ασφάλεια και έχει αντικλεπτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες. Δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον τριπλό υαλοπίνακα.

Μειονεκτήματα

Κόστος
Είναι αρκετά πιο δαπανηρά από τα κουφώματα PVC, ενώ εάν θέλετε να επιλέξετε εκείνα με θερμοδιακοπή, το κόστος αυξάνεται κατά πολύ. Αυτός είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που τα κουφώματα PVC πλέον επιλέγονται πολύ περισσότερα από αυτά των αλουμινίων.

Συντήρηση Εξαρτημάτων
Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν γερή και στιβαρή κατασκευή παρόλα αυτά, μερικές φορές έπειτα από αρκετό χρόνο εγκτάστασης και εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, πιθανόν να διαβρωθεί. Οπότε τα ανταλλακτικά και η συντήρησή τους, προστίθενται στο ήδη αυξημένο κόστος.

Καλός Αγωγός της Θερμότητας
Τα κουφώματα αλουμινίου, σε αντίθεση μα τα PVC είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας και έτσι μπορούν να μεταφέρουν θερμότητα από και προς το εξωτερικό του σπιτιού. Με πιο απλά λόγια, ζέστη το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα. Τελευταία έχουν βγει στη αγορά, ειδικά θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου που μειώνουντο φαινόμενο αυτό, χωρίς όμως και να το σταματήσουν..

Που Εφαρμόζουν τα Αλουμίνια;
Τα κουφώματα αλουμινίου όπως και PVC τα συναντάμε σε αρκετές εφαρμογές ιδιαίτερα σε κατοικίες επαγγελματικούς χώρους όπως : 1) Μπαλκονόπορτες, 2) Παντζούρια, 3) Παράθυρα, 4) Ρολά, 5) Σίτες, 6) Στόρια κλπ. Θα τα βρούμε τόσο εξωτερικά όπως και εσωτερικά των ακινήτων.

Τύποι Κουφωμάτων Αλουμινίου
Τα κουφώματα αλουμινίου είναι διαθέσιμα σε αρκετούς τύπους έτσι ώστε να ταιριάζουν στη διαρρύθμιση των περισσότερων χώρων. Για αυτό, οι βασικότεροι τύποι των κουφωμάτων αλουμινίου που συναντάμε σε κατασκευές είναι οι εξής:

• Ανοιγόμενα / Ανακλινόμενα
Τα ανοιγόμενα κουφώματα υπάρχουν σε πολλούς τύπους και σχέδια στα οποία μπορεί να προστεθεί τζάμι, σίτα, παντζούρι ή ρολό στην έξω πλευρά. Προσφέρουν καλή μόνωση και μεγάλη ασφάλεια και αποτελούν την πιο συχνή επιλογή των καταναλωτών για τα κουφώματα αλουμινίου.

Μπορούν να αντικαταστήσουν εξαιρετικά παλιές και ξύλινες κατασκευές και η επιλογή της ανάκλισης εξυπηρετεί καλό αερισμό στον χώρο με σχετική σφάλεια. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε θερμοδιακοπτόμενα ή όχι, και είναι λίγο πιο ακριβά από τα συρόμενα κουφώματα. Παρόλα αυτά όμως προσφέρουν πολλές λύσεις και εφαρμογές που μπορούν να καλύψουν την πλειονότητα των απαιτήσεων.

• Συρόμενα
Τα συρόμενα κουφώματα ήταν τα πρώτα που κατασκευάστηκαν κατά τις δεκαετίες ’70 & ’80 και κατείχαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Οι σημερινές σειρές των συρόμενων κουφωμάτων ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και των περισσότερων καταναλωτών. Προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη μόνωση ενώ κυκλοφορούν και θερμομονωτικές λύσεις. Χρειάζονται λιγότερο χώρο από τα ανοιγόμενα κουφώματα για να τοποθετηθούν και μπορούν να πάρουν σίτα, τζάμι, πατζούρι ή ρολό εξωτερικά.

Η επιλογή του κατάλληλου τύπου κουφώματος θα πρέπει να γίνεται απο τεχνικό που να αποφασίζει με γνώμονα τις ανάγκες του χώρου, την τοποθεσία καθώς και τις δικές σας προτιμήσεις και απαιτήσεις και βέβαια των οικονομικών δεδομένων.