asdadaaa

Απαλλοτριωση Ακινητων

Για Δημιουργια Χωρων Κτιριων Κοινης Ωφελειας

απαλλοτριωση σε χωρους κοινης οφελειας
  1. Για την απαλλοτρίωση των ακινήτων που καταλαμβάνονται από τους χώρους που αναφέρονται στην περιπτ.β της παρ.1 του Αρθ-276 εφαρμόζεται ανάλογα η διαδικασία των Αρθ-277 έως Αρθ-279 του παρόντος διατάγματος (1).
  2. Τα προαναφερόμενα ακίνητα περιέρχονται από την απαλλοτρίωσή τους στην κυριότητα των προσώπων τα οποία κατασκευάζουν τα κτίρια και εκτελούν τα υπόλοιπα κοινωφελή έργα στους προβλεπόμενους από το εγκεκριμένο σχέδιο χώρους.
    Απαγορεύεται απολύτως η διάθεση των απαλλοτριωθέντων ακινήτων για σκοπούς άλλους από εκείνους για τους οποίους προορίζονται οι χώροι από το εγκεκριμένο σχέδιο.

Οι δημόσιοι χώροι και τα δημόσια κτίρια συγκροτούν τον αστικό ιστό και δημιουργούν ένα πλέγμα που δομεί την ίδια την πόλη και την ιεραρχεί δίνοντάς της μορφή, ζωή, διαφορετικότητα και νόημα. Μέσα από αυτό το πλέγμα βιώνονται και αναγνωρίζονται οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα, οι κήποι με τη μορφή τους και τις αναλογίες τους που, σε συνδυασμό πάντα με τα κτίρια που τα περιβάλλουν, συνθέτουν την εικόνα της ίδιας της πόλης που ο καθένας αντιλαμβάνεται.

Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα θέατρο άτυπων και τυχαίων συναντήσεων μέσα στο οποίο κυκλοφορεί κανείς καθημερινά, αναπαύεται, αγωνίζεται και ονειροπολεί, προσεγγίζοντας, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο το ύφος και το χαρακτήρα του κάθε χώρου ξεχωριστά αλλά και το ρόλο αυτού στη συγκρότηση της πόλης. Είναι χώροι συλλογικής μνήμης, χώροι που στη διάρκεια των χρόνων διαδραματίζονται γεγονότα ξεχωριστά, στιγμές που αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι τους στον καθέναν, αφού όλοι έχουν δυνατότητα προσπέλασης σε αυτούς.

Το δημόσιο αφορά όλους τους ανθρώπους σαν ολότητα και δημιουργεί την κοινωνική συλλογικότητα. Ο δημόσιος χώρος και το δημόσιο κτίριο λειτουργούν και διαμορφώνονται τόσο από το δομημένο περιβάλλον, όσο και από τους ίδιους τους ανθρώπους που τους χρησιμοποιούν και τους ζούνε καθημερινά αποτελώντας το “κύτταρο” της κοινωνικής, συλλογικής και συμμετοχικής διαδικασίας.

Η στρατηγική προσέγγισης για το σχεδιασμό του Κτιρίου και για τη στέγαση των Χώρων Εγκαταστάσεων Κοινής Ωφέλειας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνίσταται στην κατά το δυνατόν αρτιότερη ανταπόκριση στα κριτήρια αυτά που χαρακτηρίζουν ένα δημόσιο κτίριο ώστε να αποτελεί ένα νέο τοπόσημο, τα οποία και αξιολογήθηκαν, διερευνήθηκαν κι απέδωσαν τα βασικά στοιχεία της Αρχιτεκτονικής πρότασης.

admin: